visszaugrás a fő oldalra

ADATVÉDELEMI NYILATKOZAT

1. Adatvédelmi irányelvek
A(z) BOSCH POWER TOOLS B.V. (továbbiakban: „DREMEL”, ill. „mi”) örömére szolgál, hogy weboldalainkat látogatja, mobilalkalmazásainkat használja (együtt: „online ajánlat”), és érdeklődik vállalatunk és termékeink iránt.

2. DREMEL tiszteletben tartja az Ön magánéletét
Az Ön magánéletének védelme személyes adatai feldolgozásánál, valamint minden üzleti adatának biztonsága fontos számunkra, amelyet üzleti folyamatainkban figyelembe veszünk. Online ajánlataink látogatásakor rögzített személyes adatait bizalmasan kezeljük és csak a törvényi rendelkezések szerint dolgozzuk fel.

Az adatvédelem és az információbiztonság vállalatpolitikánk részét képezi.

3. Felelős

Az Ön adatainak feldolgozásáért felelős DREMEL; A kivételeket ezekben az adatvédelmi irányelvekben magyarázzuk meg.

Kapcsolattartási adataink a következők:
DREMEL Europe
Bosch Power Tools B.V.
Konijnenberg 60
4825 BD Breda
The Netherlands
Telephone number +31-(0)76-5795-000
Fax number +31-(0)76-5875-431
Online contact

4. Személyes adatok rögzítése, feldolgozása és használata

4.1. Feldolgozott adatkategóriák
A következő adatkategóriákat dolgozzák fel:

  • kommunikációs adatok (pl. név, telefonszám, e-mail-cím, postacím, IP-cím)

4.2. Alapelvek
Személyes adat minden olyan információ, amely egy azonosított vagy azonosítható természetes személyre vonatkozik, tehát például: nevek, címek, telefonszámok, e-mail-címek, szerződési, foglalási és elszámolási adatok, amelyek egy személy identitását kifejezik.

Személyes adatokat (IP-címeket beleértve) csak akkor rögzítünk, dolgozunk fel és használunk, ha ehhez adott a törvény szerinti jogalap vagy Ön részünkre erre vonatkozóan például regisztráció keretén belül beleegyezését adta.

4.2.1. – Üzemzavarok meghatározásához és biztonsági okokból
(Jogalapok: Jogi kötelezettségeink teljesítése az adatbiztonság területén és az üzemzavarok elhárításának és az ajánlataink biztonságának jogos érdeke).

4.2.2. – Saját és idegen reklám, valamint piackutatás és hatótávolság mérése a törvényben megengedett mértékben, ill. a beleegyezésre alapozva
(Jogalap: Beleegyezés/jogos érdek részünkről a direktmarketingben, amíg az az adatvédelmi jogi és versenyjogi előírásokkal összhangban történik).

4.2.3. – A termékekről való érdeklődés, ill. ügyfélmegkérdezések e-mailben és/vagy telefonon, amennyiben ebbe kifejezetten beleegyezett.
(Jogalap: beleegyezés).

Megjegyzés: Amennyiben a megkérdezésekhez piackutató intézetet vonunk be, akkor az kizárólag a mi megbízásunkból és utasításaink szerint fog tevékenykedni.

4.2.4. – Nyereményjátékok vagy árengedményes akciók végrehajtása a mindenkori nyereményjátékokra vonatkozó feltételek vagy az árengedményes akció feltételei szerint.
(Jogalap: szerződésteljesítés).

4.2.5. – Hírlevél elküldése a címzett beleegyezésével e-mailben, ill. SMS/MMS-ben
(Jogalap: beleegyezés).

4.2.6. – Egy közösség üzemeltetése bejelentkezett tagoknak a(z) [kérjük, a közösség céljait egészítse ki]céljára
(Jogalap: szerződésteljesítés)

4.2.7. – Jogaink megőrzése és megvédése
(Jogalap: Jogos érdek részünkről jogaink érvényesítésénél és megvédésénél).

4.3. Adatok továbbadása

4.3.1. Adatok továbbadása más felelősöknek
Az Ön személyes adatait alapvetően csak akkor továbbítjuk más felelősnek, amennyiben ez a szerződés teljesítéséhez szükséges, nekünk vagy harmadik félnek jogos érdeke fűződik a továbbadáshoz vagy ehhez az Ön beleegyezésével rendelkezünk. A jogalapok részletezését a Feldolgozási célok és jogalapok című fejezetben találja. Harmadik fél lehet a Bosch csoport más vállalata is. Amennyiben harmadik félnek jogos érdek alapján továbbított adatokat, akkor azt ezekben az adatvédelmi irányelvekben megmagyarázzuk.

Ezenkívül az adatokat más felelősöknek is lehet továbbítani, amennyiben erre törvényi rendelkezések alapján vagy végrehajtható hatósági, ill. bírósági végzés kötelez bennünket.

4.3.2. Szolgáltató (általános)
Külső szolgáltatókat bízunk meg olyan feladatokkal mint az értékesítési és marketing szolgáltatás, szerződésmenedzsment, fizetés lebonyolítása, programozás, adatbefogadás és hotline-szolgáltatás. Ezeket a szolgáltatókat alapos mérlegelés után választottuk ki és rendszeresen felügyeljük, különösen a náluk tárolt adatok gondos kezelésével és biztosításával kapcsolatban. Valamennyi szolgáltatót titoktartásra és a törvényi előírások betartására köteleztünk. Szolgáltató lehet a Bosch csoport más vállalata is.

4.4. Továbbadás címzetteknek az EGK-n kívül
A személyes adatokat olyan címzetteknek is továbbadjuk, akik székhelye az EGK-n kívüli ún. harmadik országokban van. Ebben az esetben a továbbítás előtt meggyőződünk arról, hogy a címzettnél vagy megfelelő adatvédelmi szint van (pl.: az EK-bizottság adott országra vonatkozó megfelelőségi döntése alapján vagy a címzettnek megállapodása van az Európai Unió ún. EK standard szerződési záradékairól) vagy rendelkezik az Ön beleegyezésével a továbbadásba.

Nálunk áttekintést kaphat a harmadik országban lévő címzettekről és a konkrét megállapodás szerinti szabályozások másolatát a megfelelő adatvédelmi szint biztosítására. Kérjük, ehhez használja a Kapcsolattartás című fejezetben lévő adatokat.

4.5. A tárolás ideje; megőrzési határidők
Adatait alapvetően olyan sokáig tároljuk, amíg az online ajánlatunk és az azzal kapcsolatos szolgáltatás elvégzéséhez szükséges, ill. jogos érdekünk fűződik a további tároláshoz (pl.: a szerződés teljesítését követően is lehet jogos érdekünk a postai úton végzett marketingre). Minden más esetben töröljük személyes adatait olyan adatok kivételével, amelyek jogi kötelezettségeink teljesítése miatt tovább kell tárolnunk (pl.: adójogi és kereskedelmi jogi megőrzési határidőkre vagyunk kötelesek, hogy olyan dokumentumokat, mint pl. szerződések és számlák egy bizonyos időszakra meg kell őrizni).

5. Nyereményjátékok vagy árengedményes akciók
Ha részt vesz egy nyereményjátékunkon vagy árengedményes akciónkon, akkor az Ön adatait a nyereményről szóló tájékoztatáshoz és termékeink reklámozási céljára használjuk fel a törvényben megengedett mértékben, ill. annyira, amennyire abba beleegyezett. A nyereményjátékokról vagy árengedményes akciókról szóló információk részleteit a mindenkori részvételi feltételekben találja.

6. Cookie-k használata

6.1. Általános tudnivalók
A cookie-k kis szövegfájlok, amelyeket egy online ajánlat felkeresésénél a számítógépére lementenek. Ha ezt az online ajánlatot Ön ismét felkeresi, az Ön böngészője a cookie-k tartalmát a mindenkori szolgáltatónak visszaküldi és lehetővé teszi a végkészülék ismételt felismerését. A cookie-k kiolvasása lehetővé teszi számunkra, hogy online ajánlatunkat az Ön számára optimálisan készítsük le és a használatot megkönnyítsük.

6.2. Cookie-k kikapcsolása és törlése
Ha meglátogatja internetes oldalainkat, akkor egy cookie-réteg felugró ablakban megkérdezik Önt, hogy az oldalunkon elhelyezett cookie-kat engedélyezni vagy a beállításokban kikapcsolni szeretnék-e.

Ha úgy dönt, hogy nem engedélyezi a cookie-kat, akkor az Ön böngészőjében egy opt-out cookie-t helyeznek el. Ez a cookie kizárólag az Ön ellenmondása hozzárendelésére szolgál. A cookie-k kikapcsolása mindazonáltal oda vezet, hogy internetes oldalaink egyes funkciói nem állnak többé rendelkezésére. Kérjük, vegye figyelembe, hogy egy opt-out-cookie technikai okokból csak arra a böngészőre használható, amelyből kihelyezték. Ha cookie-kat töröl vagy egy másik böngészőt, ill. egy másik végkészüléket használ, az opt-out-ot ismét el kell végezni.

A beállítási lehetőség nem öleli fel azokat a cookie-kat, amelyeket látogatása során harmadik fél internetes oldalán más szolgáltatók helyeznek el.

A böngészőjével azonban bármikor minden cookie-t törölhet. Erről tájékozódjon kérjük a böngészője segédfunkcióiban. Mindazonáltal ez is oda vezethet, hogy egyes funkciók már nem állnak rendelkezésére.

Ezenkívül a következő weboldalon keresztül lehetőség van arra, hogy cookie-k harmadik fél általi használatát kezelje és deaktiválja:
http://www.youronlinechoices.com/de/praferenzmanagement.

Ezt a weboldalt nem mi üzemeltetjük, így tehát nem vagyunk felelősek és a tartalmakra és rendelkezésre állásra nincs befolyásunk.

6.3. Az általunk használt cookie-k áttekintése
Ebben a fejezetben megtalálja az általunk használt cookie-k áttekintését.

6.3.1. Feltétlenül szükséges cookie-k
Bizonyos cookie-k szükségesek ahhoz, hogy online ajánlatunkat biztonságosan elkészíthessük. Ebbe a kategóriába tartoznak pl.:

  • azok a cookie-k, amelyek felhasználóink azonosítására, ill. hitelesítésére szolgálnak;
  • azok a cookie-k, amelyek bizonyos felhasználói beírásokat (pl.: a kosár vagy online nyomtatvány tartalma) időszakosan tárolnak;
  • azok a cookie-k, amelyek felhasználói preferenciákat (pl.: keresési vagy nyelvi beállítások) tárolnak);
  • azok a cookie-k, amelyek adatokat tárolnak a videó- és audiotartalmak zavartalan lejátszása érdekében.

6.3.2. Elemző cookie-k
Elemző cookie-kat használunk azért, hogy felhasználóink használati viselkedését (pl.: rákattintás reklámhirdetésekre, felkeresett aloldalak, keresési kérdések) feljegyezhessük és statisztikai formában kiértékelhessük.

6.3.3. Reklám-cookie-k
Cookie-kat használunk reklámcélokra is. Az ezen cookie-k segítségével elkészített profilokat használjuk a használati viselkedéshez (pl.: rákattintás reklámhirdetésekre, felkeresett aloldalak, keresési kérdések), hogy olyan reklámokat, ill. ajánlatokat mutassunk Önnek, amelyek érdeklődésére vannak szabva („érdeklődésen alapuló reklám”).

6.3.4. Harmadik fél reklám cookie-jai
Más vállalatoknak is megengedjük, hogy felhasználóink adatait reklám-cookie-k segítségével rögzítsék. Ez lehetővé teszi számunkra és harmadik félnek, hogy online ajánlataink felhasználóinak érdeklődésalapú reklámot mutasson be, amely felhasználási elemzésén (pl.: rákattintás reklámhirdetésekre, felkeresett aloldalak, keresési kérdések) alapul összességében és nem a mi online ajánlatunkra korlátozva.

6.3.5. Konverziós cookie-k
Konverzió nyomkövető partnereink cookie-kat helyeznek el az Ön számítógépén („konverziós cookie”), amennyiben Ön az érintett partner hirdetésén keresztül érkezett weboldalunkra. Ezek a cookie-k rendszerint 30 nap elteltével elvesztik érvényességüket. Ha bizonyos oldalainkat meglátogatja és a cookie még nem járt le, akkor képesek vagyunk felismerni a mindenkori konverzió nyomkövető partnerünket, hogy egy bizonyos felhasználó a hirdetésre kattintott és oldalunkra továbbították. A konverziós cookie-k segítségével megszerzett információk arra szolgálnak, hogy konverzió-statisztikát készítsünk és azon felhasználók teljes számát megtudjuk, az érintett hirdetésre kattintottak és egy konverzió nyomkövető taggel ellátott oldalra továbbították őket.

6.3.6. Nyomkövető cookie-k közösségi beépülő modulokkal összefüggésben
Online ajánlatunk saját oldalain találhatók más szolgáltatók tartalmai és szolgáltatásai (pl.: facebook, twitter), amelyek részükről cookie-kat és aktív komponenseket használhatnak. A személyes adatok ezen szolgáltatók általi feldolgozására nincs befolyásunk. A közösségi beépülő modulokról részletesebb információkat talál a Közösségi beépülő modulok fejezetben.

7. Webelemzés
Statisztikai információra van szükségünk online ajánlatunk használatáról azért, hogy felhasználóbarátabbá tegyük, hatótávolsági méréseket és piackutatást végezhessünk el.

Erre a célra helyezzük el az ebben a fejezetben leírt webelemző eszközöket.

Az ezekkel az eszközökkel elemző cookie-k segítségével vagy log-fájlok kiértékelésével elkészített felhasználói profilokat nem vezetjük össze a személyes adatokkal. Az eszközök a felhasználók IP-címeit vagy egyáltalán nem használják fel vagy rögtön a rögzítést követően azonnal lerövidítik.

Az eszközök szolgáltatói az adatokat csak megbízott adatfeldolgozóként dolgozzák fel utasításaink szerint és nem a saját céljaikra.

Minden eszközhöz információkat talál a mindenkori szolgáltatóhoz és ahhoz, hogyan mondhat ellent az adatok eszközzel való rögzítésének és feldolgozásának.

Az olyan eszközöknél, amelyek opt-out-cookie-k segítségével dolgoznak, figyelembe kell venni azt, az opt-out-funkció készülék- és böngészőfüggő és alapvetően csak az éppen használt végkészülékekre, ill. a használt böngészőre vonatkozik. Ha több végkészüléket, ill. böngészőt használ, akkor az opt-out-ot minden egyes végkészülékre és minden egyes használt böngészőben el kell helyeznie.

Ezenkívül felhasználói profilok képzését összességében is megakadályozhatja, úgy hogy általában deaktiválja a cookie-k használatát; ehhez lásd a Cookie-k kikapcsolása és törlése című fejezetet.

7.1. WebTrends
A WebTrends szolgáltatást a WebTrends Inc., 851 SW 6th Ave., Suite 1600, Portland Oregon 97206, Egyesült Államok, nyújtja.

Tiltakozhat adatai ezen eszközzel való rögzítése, ill. kiértékelése ellen, úgy hogy használja az opt-out-lehetőséget a következő linken: https://ondemand.webtrends.com/support/optout.asp.

7.2. Monetate
A Monetate szolgáltatást a Monetate Inc., 100 Crosby Street #402, New York, NY 10012, Amerikai Egyesült Államok, nyújtja.

Ön tiltakozhat adatai ezen eszközzel való rögzítése, ill. kiértékelése ellen, úgy hogy [kiegészíteni egyéni megoldással].

7.3. Google Analytics
A Google Analytics szolgáltatást a Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, Amerikai Egyesült Államok („Google”) nyújtja. A Google Analytics szolgáltatást a Google által az IP-címek anonimizálásához nyújtott kiegészítő funkcióval használjuk. Ennek során az IP-címet a Google rendszerint már az EU-n belül és csak kivételes esetekben először az Amerikai Egyesült Államokban rövidítve és minden esetben csak rövidített formában tárolja.

Tiltakozhat adatai ezen eszközzel való rögzítése, ill. kiértékelése ellen, úgy hogy a következő link alatt rendelkezésre álló böngésző beépülő modult letölti és installálja: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de.

8. Újracélzási eszközök használata
Online marketingünk optimalizálásához ún. újracélzási technológiákat használunk. Ehhez online ajánlatunkat érdekesebbé kell tennünk és az Ön igényeihez szabnunk. Erre a célra a továbbiakban felsorolt eszközöket alkalmazzuk.

Az ezekkel az eszközökkel a reklám-cookie-k, ill. harmadik fél reklám-cookie-ja segítségével, ún. web beaconokkal (elektronikus lenyomatok) (ezek olyan láthatatlan grafikák, amelyeket pixelnek vagy számolópixelnek is neveznek) vagy hasonló technológiákkal elkészített felhasználási profilokat nem vezetik össze a személyes adatokkal.

Az eszközöket a szolgáltatók arra használják, hogy felhasználóinknak online ajánlatunkban és harmadik fél ajánlataiban érdeklődésen alapuló reklámot mutatunk és szabályozzuk, hogy a felhasználók bizonyos reklámokat milyen gyakorisággal lássanak. Az adatok feldolgozásért az eszközökkel összefüggésben a mindenkori szolgáltató felelős. Az eszközök szolgáltatója az előbbiekben megnevezett célokra vonatkozó információkat adott esetben harmadik félnek is továbbadják.

Az eszközök a felhasználók IP-címeit vagy egyáltalán nem használják fel vagy rögtön a rögzítést követően azonnal lerövidítik.

Ön minden eszköznél tájékoztatást talál a szolgáltatóról és arról, hogyan mondhat ellen az adatok rögzítésének jelen eszköz segítségével.

Az olyan eszközöknél, amelyek opt-out-cookie-k segítségével dolgoznak, figyelembe kell venni azt, az opt-out-funkció készülék- és böngészőfüggő és alapvetően csak az éppen használt végkészülékekre, ill. a használt böngészőre vonatkozik. Ha több végkészüléket, ill. böngészőt használ, akkor az opt-out-ot minden egyes végkészülékre és minden egyes használt böngészőben el kell helyeznie.

Ezenkívül felhasználói profilok képzését összességében is megakadályozhatja, úgy hogy általában deaktiválja a cookie-k használatát; ehhez lásd a Cookie-k kikapcsolása és törlése című fejezetet.

További információkat az érdeklődésen alapuló reklámról a http://www.meine-cookies.org fogyasztói oldalon talál. Az erre a portálra mutató következő linkkel ezenkívül betekinthet az aktiválás állapotába különböző szolgáltatók eszközeire vonatkozóan és tiltakozhat adatai ezen eszközzel végzett rögzítése, ill. kiértékelése ellen: http://www.meine-cookies.org/cookies_verwalten/praeferenzmanager-beta.html.

Különböző, különösen egyesült-államokbeli szolgáltatók eszközeire vonatkozó központi tiltakozási lehetőség a következő linken is elérhető: http://www.networkadvertising.org/choices/.

Esetenként a következő eszközöket alkalmazzuk:

8.1. Google AdSense
A Google AdSense szolgáltatója a Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, Amerikai Egyesült Államok („Google”). Ehhez az eszközhöz további információkat talál itt.

Ön tiltakozhat adatai ezen eszközzel való rögzítése, ill. kiértékelése ellen úgy, hogy követi a Google alkalmazási utasításait.

8.2. Doubleclick
A Doubleclick szolgáltatója a Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, Amerikai Egyesült Államok („Google”). Ehhez az eszközhöz további információkat talál itt.

Ön tiltakozhat adatai ezen eszközzel való rögzítése, ill. kiértékelése ellen úgy, hogy követi a Google alkalmazási utasításait.

9. Közösségi beépülő modulok
Online ajánlatunkban különböző közösségi hálózatok ún. közösségi beépülő moduljait használjuk; ezeket ebben a fejezetben egyenként leírjuk.

A beépülő modulok használatánál az Ön internet böngészője közvetlen kapcsolatot létesít a mindenkori közösségi hálózat szervereivel. Ezáltal a mindenkori szolgáltató az a tájékoztatást kapja, hogy az Ön internet-böngészője online ajánlatunk megfelelő oldalát kereste fel, akkor is, ha nem rendelkezik a szolgáltatónál felhasználói fiókkal vagy éppen nincs ebbe belépve. Log-fájlokat (az IP-címet ideértve) az Ön internet-böngészője közvetlenül a mindenkori szolgáltató szerverére továbbítja és adott esetben ott tárolja. A szolgáltató, ill. szervere tartózkodási helye lehet az EU-n, ill. az EGK-n kívül (pl.: az Amerikai Egyesült Államokban).

A beépülő modulok a közösségi hálózatok szolgáltatóinak önálló bővítményeit jelentik. Emiatt nincs befolyásunk a közösségi hálózatok szolgáltatói által beépülő modulokkal rögzített és tárolt adatok terjedelmére.

Az adatok közösségi hálózat általi rögzítésének, további feldolgozásának és használatának célját és mértékét, valamint erre vonatkozó jogaikat és beállítási lehetőségeiket magánéletük védelmére megtalálja a mindenkori közösségi hálózat adatvédelmi irányelveiben.

Ha nem szeretné, hogy a közösségi hálózatok szolgáltatói jelen online ajánlaton keresztül adatokat kapjanak és adott esetben tároljanak, ill. tovább használjanak, akkor ne használja a mindenkori beépülő modulokat.

9.1. Az ún. 2 kattintás megoldással (melyet a Heise Medien GmbH & Co. KG bocsátott rendelkezésre) megvédjük Önt attól, hogy látogatását weboldalainkon közösségi hálózatok szolgáltatói standard módon rögzítsék és kiértékeljék. Ha internetes fellépésünk egyik oldalát előhívja, amely ilyen beépülő modulokat tartalmaz, akkor ezek deaktiválva lesznek. Csak akkor aktiválódnak a beépülő modulok, ha a rendelkezésre bocsátott gombra kattint.

9.2. A Facebook közösségi beépülő moduljai
A Facebookot a www.facebook.com oldalon a Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, Amerikai Egyesült Államok és a www.facebook.de oldalon a Facebook Ireland Limited, Hanover Reach, 5-7 Hanover Quay, Dublin 2, Írország, üzemelteti („Facebook”). A Facebook beépülő moduljainak és azok megjelenésének áttekintését itt találja: http://developers.facebook.com/plugins; Adatvédelmi információkat a FAcebooknál itt talál: http://www.facebook.com/policy.php.

9.3. A Twitter beépülő moduljai
A Twittert a Twitter Inc., 1355 Market St, Suite 900, San Francisco, CA 94103, Amerikai Egyesült Államok („Twitter”) üzemelteti. A Twitter beépülő moduljainak és azok megjelenésének áttekintését itt találja: https://twitter.com/about/resources/buttons; Adatvédelmi információkat a Twitternél itt talál: https://twitter.com/privacy.

9.4. A Google+ beépülő modulja
Google+ a Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, Amerikai Egyesült Államok („Google”) üzemelteti. A Google+ beépülő moduljainak és azok megjelenésének áttekintését itt találja: https://developers.google.com/+/plugins; Adatvédelmi információkat a Google+-nál itt talál: http://www.google.com/intl/de/+/policy/+1button.html.

9.5. A Pinterest beépülő moduljai
A Pinterestet a Pinterest Inc, 808 Brennan St, San Francisco, CA 94103, Amerikai Egyesült Államok („Pinterest”) üzemelteti. A Pinterest beépülő moduljainak és azok megjelenésének áttekintését itt találja: https://developers.pinterest.com/tools/widget-builder/; Adatvédelmi információkat a Pinterestnél itt talál: https://about.pinterest.com/de/privacy-policy.

9.6. Az Instagram beépülő moduljai
Az Instagramot az Instagram LLC., 1601 Willow Road, Menlo Park, CA 94025, Amerikait Egyesült Államok („Instagram”). Az Instagram beépülő moduljainak és azok megjelenésének áttekintését itt találja: http://blog.instagram.com/post/36222022872/introducing-instagram-badges; Adatvédelmi információkat az Instagramnál itt talál: https://help.instagram.com/155833707900388/.

10. Bejelentkezés közösségi hálózatokon keresztül (social sign in)
Azt a lehetőséget kínáljuk Önnek, hogy online ajánlatunkban ún. közösségi hálózatokon keresztül i bejelentkezéssel, mint a Facebook kapcsolat vagy a Twitter jelentkezzen be.

A regisztrációhoz továbbküldjük a mindenkori közösségi hálózat oldalára, ahol az ottani adataival bejelentkezhet. Ennek az a következménye, hogy a mindenkori hálózaton lévő fiókja összekapcsolódik a mi szolgáltatásunkkal. Ennek során az Ön ottani nyilvános profiljának információit, e-mail-címét és hálózati barátai azonosító jelét, valamint adott esetben további adatait az érintett közösségi hálózat részünkre továbbítja.

Fordítva a regisztrációhoz használt közösségi hálózat megkapja a bejelentkezési státuszát, böngésző információját és az Ön IP-címét. A szolgáltató, ill. szervere tartózkodási helye lehet az EU-n, ill. az EGK-n kívül (pl.: az Amerikai Egyesült Államokban).

Ha nem szeretné, hogy közösségi hálózati szolgáltatások és közöttünk adattovábbításra kerüljön sor, akkor kérjük, hogy ne jelentkezzen be közösségi regisztráló szolgáltatásokon keresztül, hanem használja saját bejelentkezési szolgáltatásunkat.

11. YouTube
Ez az online ajánlat használja a YouTube videoplatformot, amelyet YouTube, LLC, 901 Cherry Ave. San Bruno, CA 94066, Amerikai Egyesült Államok („YouTube”) üzemeltet. A YouTube platform, amely audio- és videofájlok lejátszását teszi lehetővé.

Ha ajánlatunk megfelelő oldalát hívja fel, akkor a beágyazott YouTube-lejátszó kapcsolatot hoz létre a YouTube-bal azért, hogy videó vagy audiófájlokat küldjenek át és játszanak le. Ennek során az adatokat a YouTube-nak mint felelősnek küldik át. Nem vagyunk felelőssel az adatok YouTube általi feldolgozásáért.

Az összegyűjtött adatok céljára és terjedelmére, az adatok YouTube általi további feldolgozására és használatára, az Ön jogaira és az Ön által választott adatvédelmi opciókra vonatkozó további információkat a YouTube adatvédelmi utasításaiban találja meg.

12. Hírlevél

12.1. Hírlevél bejelentkezéssel; Hírlevél bejelentkezéssel;
Online ajánlatunk keretében járathatja a hírlevelet. Ehhez az ún. dupla opt-in-eljárást használjuk, amely szerint Önnek először e-mailben, mobil hírszolgáltatóval (mint pl.: a WhatsApp), SMS-ben push-üzenetben küldjük meg, ha részünkre előtte egy linkre való kattintással egy üzenetben a hírlevél szolgáltatás aktiválását visszaigazolta. Ha később a hírlevél járatása ellen dönt, akkor a hírlevél fogadását bármikor befejezheti, amennyiben visszavonja beleegyezését. Az e-mailben érkező hírlevél visszavonása a hírlevélben lévő linken keresztül adott esetben a mindenkori online ajánlat kezelési beállításaiban történik. Választhatóan kérjük, ehhez használja a Kapcsolattartás fejezetben lévő adatokat.

13. Külső linkek
Online ajánlatunk tartalmazhat harmadik fél internetes oldalaira utaló linket velünk kapcsolatban nem lévő szolgáltatóval A linkre való kattintást követően nincs már befolyásunk az esetleges a linkre való kattintással harmadik félnek átküldött személyes adatok rögzítésére, feldolgozására és használatára (mint például az IP-cím vagy az oldal URL-je, amelyen a link található), mivel harmadik fél viselkedése természetesen nem tartozik ellenőrzésünk alá. A személyes adatok ezen harmadik fél általi feldolgozásáért nem vállalunk felelősséget.

14. Biztonság
Munkatársaink és az általunk megbízott szolgáltatóvállalatok az alkalmazható adatvédelmi törvények titoktartási és egyéb rendelkezéseinek betartására kötelezettek.

Elvégzünk minden szükséges technikai és szervezési intézkedést azért, hogy biztosítsuk a megfelelő védelmi szintet és az Ön általunk kezelt adatait megvédjük különösen a nem szándékos vagy nem jogszerű megsemmisítés, manipuláció, adatvesztés, módosítás, jogosulatlan közlés, ill. jogosulatlan hozzáférés kockázatai ellen. Biztonsági intézkedéseinket a technológiai fejlődésnek megfelelően állandóan javítjuk.

15. A felhasználók jogai
Kérjük, jogai érvényesítéséhez használja a Kapcsolattartás című fejezetben lévő adatokat. Kérjük, bizonyosodjon meg arról, hogy személye egyértelműen azonosítható.

Információhoz való és tájékoztatási jog:
Joga van ahhoz, hogy tőlünk információkat kapjon adatai feldolgozásáról. Ehhez érvényesítheti a tájékoztatásra való jogát a személyes információkra vonatkozóan, amelyeket feldolgozunk.

Helyesbítési és törlési jog:
Kérheti tőlünk a hamis adatok helyesbítését és – amennyiben a törvényi előfeltételeket teljesítette – adatai kiegészítését vagy törlését is.

Ez nem érvényes olyan adatokra, amelyek elszámolási és könyvelési célra szükségesek vagy a törvényi megőrzési kötelezettség alá tartoznak. Amennyiben ilyen adatokhoz nem szükséges a hozzáférés, akkor azok feldolgozását korlátozzuk (lásd a következő rendelkezésben).

A feldolgozás korlátozása:
Kérheti tőlünk – amennyiben a törvényi előfeltételek teljesültek -, hogy adatai feldolgozását korlátozzuk.

Ellentmondás az adatfeldolgozás ellen:
Ezenkívül joga van ahhoz, hogy az az általunk végzett adatszolgáltatásnak bármikor ellentmondjon. Adatai feldolgozását akkor fogjuk abbahagyni, ha az Ön jogai túlsúlyban vannak, a további feldolgozáshoz – törvényi előírások szerint – kötelező, védendő okokat tudunk igazolni..

Ellentmondás a direktmarketing ellen:
Ezenkívül bármikor ellentmondást nyújthat be személyes adatai reklámcélú feldolgozása ellen („ellentmondás a reklámnak”). Kérjük, vegye figyelembe azt, hogy szervezési okokból az Ön ellentmondása és adatainak használata közötti átfedés történhet már folyamatban lévő kampány esetén.

Ellentmondás az adatfeldolgozás ellen „jogos érdek” jogalap esetén:
Ezenkívül joga van ahhoz, hogy az adatfeldolgozásnak általunk bármikor ellentmondjon, amennyiben az jogos érdek jogalapján nyugszik. Adatai feldolgozását akkor fogjuk abbahagyni, ha az Ön jogai túlsúlyban vannak, a további feldolgozáshoz – törvényi előírások szerint – kötelező, védendő okokat tudunk igazolni.

A beleegyezés visszavonása:
Amennyiben adatai feldolgozásába beleegyezést adott, akkor ezt bármikor jövőre vonatkozó hatással visszavonhatja. Adatai feldolgozásának jogszerűségét a visszavonásig ez nem érinti.

15.1. Adathordozhatóság:
Továbbra is joga van azokat az adatokat, amelyeket rendelkezésünkre bocsátott, strukturált, szokásos és géppel olvasható formátumban megkapni, ill. – amennyiben műszakilag lehetséges – megkérni, hogy az adatokat egy harmadik félnek megküldjék.

15.2. Panasz joga a felügyeleti hatóságnál:
Joga van az adatvédelmi hatóságnál panaszt benyújtani. Ehhez ahhoz az adatvédelmi hatósághoz fordulhat, amely lakóhelye, ill. tartománya szerint illetékes vagy a mi illetékes adatvédelmi hatóságunkhoz. Ez a következő:

Adatvédelem és információszabadság tartományi megbízottja

Hivatal címe:
Mr Aleid WOLFSEN, Chairman of Autoriteit Persoonsgegevens
Bezuidenhoutseweg 30
Postbus 93374
NL 2509 AJ Den Haag/The Hague
Telefon: + 31-70-88 88 500
Telefax: + 31-70-88 88 501
E-Mail: info@autoriteitpersoonsgegevens.nl

16. Az adatvédelmi irányelvek módosítása
Fenntartjuk magunknak azt a jogot, hogy megváltoztassuk a biztonsági és adatvédelmi intézkedéseinket, amennyiben ez a technikai fejlesztés miatt szükséges. Ezekben az esetekben utasításainkat is adatvédelmi utasításainkat megfelelően kiigazítjuk. Kérjük, vegye figyelembe adatvédelmi irányelveink mindenkori aktuális változatát.

17. Kapcsolattartás
Ha kapcsolatba szeretne lépni velünk, a „Felelős” című fejezetben megadott címen elér bennünket.

Jogai érvényesítéséhez, adatvédelmi események jelentéséhez, valamint személyes adataik feldolgozására vonatkozó kérdések és panaszok esetén azt ajánljuk, hogy forduljon konszernünk adatvédelmi megbízottjához:

Matthias Goebel úr
konszern adatvédelmi megbízott
Információbiztonság és adatvédelem Bosch csoport (C/ISP)
Robert Bosch GmbH
Kronenstrasse 22
70173 Stuttgart
NÉMETORSZÁG
vagy
Abteilungsbriefkasten.cisp@de.bosch.com .

18. Állapot: 01.05.2018